30.11.12

PISTOLETS!!!

  • OVERHEERLIJKE PISTOLETS!

  • 500 gram bloem
  • 3 dl water
  • 5 gram zout                                   
  • 20 gram gist
  • 25 gram boter
    Meng in een kneedmachine de gezeefde bloem met het zout 
Los de gist op in een deeltje van het lauwe water
Voeg dan de opgeloste gist toe aan de rest van het water en giet dit alles bij in de mengmachine
Laat even goed mengen
Neem het deeg voor hetstokbrood uit de machine en bewerk het nog een vijftal minuten op een bebloemd werkblad
Leg het deeg voor het stokbroodin een bebloemde kom en laat 2 à 3 uur rijzen op kamertemperatuur

Bestrijk het stokbrood en/of depistolets nog met een beetje water en bak af in de oven op 220°C gedurende 30 minuten. Zet het eerste kwartier een bak met water onderaan in de oven!


 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten